4 Haziran 2021 Cuma

1

This Is Us❤

Tek düze dizilerden ve onların aynı tür içeriklerinden bunalanlar toplaşın.
   Tüm zamanların en samimi dizisini yorumlamadan geçmek istemedim. En sevdiğim dizi(Sanırım) Dizinin en büyük olayı izleyicisiyle kurduğu bağ, Türk versiyonu yapıldı elbette ama asla olmadı, olmaz. Saçma sapan tek kullanımlık dizilerin aksine evire çevire izleyeceğiniz ve saatlerce konuşmak isteyeceğiniz bir dizi THİS İS US. Tavsiyelerine güvendiğim biri aracılığıyla izlemeye başlamıştım ama daha sonra benim için sadece bir dizi olmaktan çıktı.
   
Abd'li orta sınıf bir aileyi konu alan this is us kurgusu ile dikkat çekiyor.
Bugün 36 yaşına giren biri evlatlık üçüz çocukların geçmişten bugüne nasıl geldiklerini ve bugün ki yaşantılarını en sade haliyle bize aktarıyor. Bunu yaparken ailenin aldığı kararların çocukları nereye sürükleyeceğini gösteriyor. Birbirine olan bağlarını, desteklerini ve kırgınlıklarını da ..

Diziyi yakınlarıma önerirken antidepresan gibi dizi der, kısadan bir tanıtırım. 
İzlemeyen oldumu da incinirim. Her bölüm güldürür, içinizi ısıtır, kahkaha attırır, belki bir pıt ağlatır, Dağıtırken toparlar, özendirir ve een önemlisi öğretir. 
Mizah desen kaliteli, dram desen hakezaa.

 Mantıken ilgi çekici bir olay örgüsü yok, ağır dram sahneleri, büyük entrikalar yok ama nasıl oluyorsa insanı kendine o kadar bağlıyor ki bir oturuşta dört bölüm birden izliyorsun.. Diziyi bir kategoride sunup sen izle seversin, diyemiyorum, herkes sever, herkes sevecek bir şey bulur.
Karakterlerin yaşantılarıyla ve çabaladıklarıyla kendinizde ortak bir taraf bulursanız dağıtır da.

Jack'in muhteşem aile babalığını, Rebacca'nın kontrol manyaklığını, Randall'ın mükemmelliyetciliğini, Kevin'nın geride kalmışlık hissini, Kate'ın geçmişinin bahsini dahi geçirmeyişini ve William'ın her sahnesinde o mahçupluğunu, ya Toby , ya Beth .. 
hepsini, hepsini kendinizle içselleştiriyorsunuz. 

Hataları, kusurlarıyla ve eksikleriyle de mükemmeller.
Kızlar Jack'e bayılacaksınız. Beyler siz de ayrı bayılacaksınız.
Jack ve Rebecca ideal çiftiniz olacak.
Beth ve Randall yahut Kate ve Toby.. Belki bir tek Miguel'e kızacağız
 ilerledikçe ama onu da seveceğiz. Öyle bir dizi işte.

jACK'in Her şey ve herkes için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışması, denerken başarması ya da kaybetmesi ama hep yılmadan denemesi, yorulması, dinlenme yöntemleri ve bildiği gördüğü ne varsa çocuklarına aşılaması..
.JACK 
 Onları izledikçe hep büyük bir aile olmak isteyeceksiniz.
Dizi bitince hüzünlü ve umutlu bir çift gözle ''Vay be, ben böyle bir şey izledim diyeceksiniz.'' 
Size Söz.

"Final sezonu yeni bitti bu kucuk eklentiyi yapmak istedim. Jack yerine Migueli sahiplendiren Toby yerine Philipi sevdiren bu dizi. Cok agladim duygularim cok taze, sahaneydi"



1 yorum :