23 Ağustos 2019 Cuma

0

Şu Kadın Cinayetleri Meselesine Artık Kökten Çözüm Getirmesek mi ?

Emine Bulut.
Emine'den önce kim vardı hatırlıyor muyuz?
Emine'den sonra Emineyi hatırlamayacağımız gibi.. Hayır.
İlk önce Emine restoranın içinde can havliyle gezelerken aklımıza yardım etmekten evvel
görüntü çekmek geliyorsa bundan vazgeçeceğiz. İlk yardım bileceğiz, iş yeri açmanın, bir yerde çalışabilmenin ön koşulu olacak ilk yardım.
Kadın kanlar içinde ayakta durmaya çalışırken, kendi tabiriyle ölmek istemezken video çekmeyeceksiniz, siz haberci değilsiniz ruh hastaları. Haberciler bile böyle durumlarda mesleğinden önce insanlığını gözeterek hareket eder. Bu insanlar sizin şovunuzun aracı değil.
Daha sonra kadınlar bilinçlenecek. Kadın bilinçlenmedikçe onu ne devlet, ne ailesi, ne çevresi koruyamaz. Bu katiller güya devlet korumasındaki kadınları da öldürüyor, malum. Emine buluşmak için kalabalık bir yeri, gündüz vakti seçti mesela, önleyemedi malesef. Kadınlar bilinçlenmedikçe bu cinayetlerin önüne geçilemez. Bu iğrenç zihniyeti eğitmedikçe, olmaz.. Eğer acilen eğitilmezsek ve eğitemezsek daha ileriyi göremeyeceğiz. Profil karartmaktan, olay yerinde çekim yapmaktan, durup üzülmekten başka bir şeyler yapabilelim ki bir sonra ki cinayet olmasın. Biz bilinçlenelim ki yerle bir edelim şunların cehaletini, yeni baştan yazalım ahlak anlayışını, devirelim bunca acıya sessiz kalan iktidarları. Emine'nin yardım çığlıkları, ismini okuyup geçmekten daha çok canınızı yaktı belki evet kızının yalvarışları kulağımızdan uzun süre silinmeyecek hatta ama bilmeliyiz ki öldürülen kadınların hiçbiri ölüme koşarak gitmedi. Duyar kasmayı bırakıp, harekete geçeceğiz. Kendinden, çevrenden başla. Anla ya, anlaman yeter, gör, görmen yeter. En yakınındaki kadını o zorbaya karşı savun. Böyle böyle başlayalım, Dışarıda bir kadın dayak yerken gören tüm kadınlar ve hatta erkekler o caninin üzerine yürüyelim. Şu hashtag'lere son verelim. Kadına şiddete dikkat çekmeyelim artık,kalkan olalım. Bu katlanılamaz vicdan, namus, ahlak, beka anlayışına artık eylemsel yön vermeliyiz. Kadını değersiz kılan, erkekten daha aşağı ve güçsüz gösteren her halinizden nefret ediyorum. Bu lütfen son olsun..

0 yorum :

Yorum Gönder